Stockholm

Belinda Olsson kan ersätta Josefsson

SVT hemlighetsfulla inför programledarbytet i Debatt när Janne Josefsson lämnar.


Läs mer

Belinda Olsson ryktas ta över efter Janne Josefsson som programledare för SVT:s Debatt. SVT undviker att bekräfta uppgifterna, och väntar med att presentera den nya programledaren i torsdagens program.

Josefsson deklarerade tydligt att han inte ville bli "Mr Debatt" när han abrupt ersatte Stina Lundberg Dabrowski som programledare. Trots tittarrekord och stora skriverier vill han tillbaka till grävjobbet på Uppdrag granskning.

I januari började Belinda Olsson pendla tre dagar i veckan från Stockholm till tevehuset i Göteborg för att jobba som redaktör för Debatts tisdagssändningar. Det kontraktet gick ut i maj.

Flera källor till Göteborgs-Posten uppger att hon är högaktuell som Josefssons ersättare.

Hennes journalistik är målgruppsorienterad och inte byggd på provokationer, enligt henne själv. Ändå har hon erfarenhet av debattprogram. Innan SVT-tiden var hon sidekick i Lennart Ekdals program Kvällsöppet i TV4.

Olsson har en bakgrund som krönikör i Aftonbladet, redaktör för antologin Fittstim, programledare för pratshowen Studio Belinda i TV8 och som författare till två romaner.

Skrivet av:

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.