Betnér mobbade Ekwall i teve

Vill man vara elak får man det gärna. Bara man kallar det för satir eller nyheter.


I kvällens avsnitt av Debatt flög glåporden som i straffområdet på ett derby. Ett av huvudämnena var att sportjournalisternas drev tagit sig till orimliga proportioner. Den vanligtvis fåordiga Lagerbäck var mycket kritisk. Men mest arg var Magnus Betnér som använde sig av satir för att attackera journalisterna.

– Ett gäng kedjerökande alkoholiserade divison 1-spelare som har som jobb att bevaka de mest vältränade människorna på hela jorden. Så gnäller de att Beckham är ur form. Ta upp handen ur chipspåsen, sa Betnér.

Betnér har tidigare gått hårt mot alla från Ebba von Sydow till Björn Gustafsson. I humorns tecken körde han över sportjournalisterna Robert Laul och Patrick Ekwall.

– Det är väl inte kul för Robert Laul och Patrick Ekwall att bevaka Zlatan som både är rik och begåvad och är snygg. När de själva inte får ligga fast de är med i Let's Dance, sa Betnér.

Innan eftertexterna rullade frågade programledaren Janne Josefsson ut kvällens debattörer vad de tyckte. Lagerbäck bara garvade. Men bloggaren Patrick Ekwall var mindre smickrad.

– Hade det inte varit komiker hade det varit mobbing. Man kommer undan om man tycker det är satir, sa Ekwall.

Ståupparen Betnér passade även på att ge friidrottarna en känga och istället hylla kola-Patrik.

– Det är bara muppar som håller på med friidrott efter Patrik Sjöberg slutade.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

1 timme sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

2 timmar sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

2 timmar sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

3 timmar sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.