I mitten av april mördades en kvinna på taket till ett parkeringshus på Stadionområdet i Malmö. Kvinnans 37-årige make har erkänt mordet. Arkivbild.
I mitten av april mördades en kvinna på taket till ett parkeringshus på Stadionområdet i Malmö. Kvinnans 37-årige make har erkänt mordet. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Mördade hustrun i p-hus – inte psykiskt störd

Den 37-årige man som erkänt att han har mördat sin hustru på taket av ett parkeringshus i Malmö kan dömas till fängelse för brottet. En större rättspsykiatrisk undersökning visar att mannen inte led av en allvarlig psykisk störning vid dådet den 13 april i år. Han bedöms inte heller varit allvarligt psykiskt störd när undersökningen genomfördes.


Kvinnan ska ha mottagit 24 hugg med kniv i och utanför bilen när den stod parkerad i parkeringshuset på Stadionområdet i Malmö, enligt Sydsvenskan.

Mannen ska ha varit kvar på taket i närmare två timmar efter dådet och ringt några samtal utan att berätta vad som hänt. Han ska även ha gjort sökningar på internet om bland annat "minimistraff för mord i Sverige", skriver tidningen.

Till slut kallade han en manlig bekant till parkeringshuset och efter att vännen larmat 112 kunde 37-åringen gripas på plats av polisen.

Rättegången mot mannen i Malmö tingsrätt ska nu återupptas och förhandlingen avslutas nästa vecka.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!