Det handlar om misstänkt mutbrott. Arkivbild.
Det handlar om misstänkt mutbrott. Arkivbild. - Foto: Janerik Henriksson/TT

Kommun polisanmäler efter dansk bjudresa

Tranemo kommun har lämnat in en polisanmälan efter en bjudresa med mat och alkohol i Köpenhamn, rapporterar Borås Tidning.


Under resan, som gjordes tillsammans med en leverantör till kommunen, bjöds de kommunanställda på flera restaurangbesök med mat och alkohol. De besökte även nöjesparken Tivoli på bekostnad av företaget.

Leverantören i fråga är ett företag som fakturerat kommunen flera miljoner kronor under de senaste åren, enligt BT.

Enligt polisen har kommunen nu anmält sig själv för misstänkt mutbrott.

— Kommunen är polisanmäld för mottagande av otillbörlig förmån och ett företag är anmält för givande av otillbörlig förmån, säger Stefan Jalderyd på polisen i Ulricehamn, till tidningen.

Patrik Westerlund, chef för samhällssektionen på Tranemo kommun, uppger dock för BT att det är de enskilda deltagarna som polisanmälts.

— Det är kommunen som polisanmält de som deltagit på resan och även företaget. Vi misstänker att det kan handla om att någon form av mutbrott har begåtts och då gör vi en polisanmälan enligt våra riktlinjer och policy, säger han.

TT
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Grodor kämpar för överlevnad: "Klimatfångar"

Lite uppåt på Asienbörserna

Det var lite uppåt på ledande Asienbörser på torsdagen efter några timmars inledande handel.

Kraftig brand i flerbostadshus i Ringarum

1 timme sedan
En kraftig brand bröt ut i ett flerbostadshus med omkring nio lägenheter i Ringarum i Valdemarsviks kommun under natten till torsdagen.

Förtvivlad älgjägare: Jag sköt häst

2 timmar sedan
När ett stort brunt djur dök upp tvekade inte älgjägaren. Han sköt, och djuret föll dött ned. Men det visade sig vara en förrymd häst, och jägaren är djupt ångerfull.

Biden oroad för Ukrainastödet

2 timmar sedan
Det är inte bara EU och Ukraina som undrar hur USA:s omfattande stöd till Ukraina kommer att påverkas efter röran som uppstått efter det representanthuset avsatt sin egen talman. Ja, det oroar mig, säger USA:s president Joe Biden till reportrar om kongresskaoset och vad det kan betyda för Ukrainastödet.

Flyger extremhögt – undviker överhettning

2 timmar sedan
Hittills har ingen kunnat förklara varför vissa långflyttande fåglar söker sig till extrema höjder – fem till åtta kilometer upp i luften. Men nu tror sig svenska forskare ha löst gåtan.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.