Steffo Törnquist är en av programledarna i Nyhetsmorgon på TV4.
Steffo Törnquist är en av programledarna i Nyhetsmorgon på TV4. - Foto: Stella Pictures och Jonas Ekströmer/TT

Steffo Törnquists avtal med TV4 – har försökt lämna kanalen

Steffo Törnquist har synts i tv-rutan i flera decennier, och många är nyfikna på hans liv bakom Nyhetsmorgon. Nyheter24 reder ut några av de mest googlade frågorna om den folkkäre TV4-profilen.


Steffo Törnquist har en lång journalistisk karriär i bagaget, och har blivit ett minst sagt välkänt ansikte hemma i stugorna. Sedan år 2000 är han en av programledarna i Nyhetsmorgon i TV4, vilket han ofta leder tillsammans med parhästen och kollegan Sofia Geite

Steffo Törnquists pik till programledarna i Nyhetsmorgon: "Helt värdelösa"

Så länge blir Steffo Törnquist kvar på TV4

I en intervju med Expressen i maj 2022 berättade Steffo Törnquist att han “försökt att sluta” från TV4 flera gånger. 

– Det har jag sagt i 15 år nu, så jag har ingen trovärdighet när jag säger så, sa han till tidningen. 

För Expressen berättade Steffo Törnquist att han och TV4 har en överenskommelse om hans framtid på kanalen. 

– Det är att jag håller på till jag inte vill hålla på. Eller till kanalen vill kasta ut mig, men det har de inte hittills signalerat att de vill. Det löper på till vi ledsnar. 

Även för branschtidningen Journalisten har Törnquist berättat att han kör på tills han eller TV4 tröttnar, och att avtalet inte har något slut. 

Steffo Törnquists lön – TV4-profilens förmögenhet och lyxiga livsstil

Tittarfavoritens långa och framgångsrika karriär på TV4 verkar även märkas på den ekonomiska fronten. På sina sociala medier delar Steffo Törnquist ofta med sig av sin lyxiga vardag, som kantas av båtutflykter, golfrundor och god mat. 

Under sommaren 2023 publicerade Steffo Törnquist exempelvis en mysig båtbild, varpå man kunde skymta en riktigt dyr detalj – värd femsiffrigt.  

Nyheter24 har tidigare rapporterat om TV4-profilens maffiga lön. Här kan du läsa om hur mycket Nyhetsmorgon-programledaren Steffo Törnquist tjänar

Steffo Törnquists fru Caroline Törnquist 

Steffo och Caroline Törnquist har varit gifta sedan 2008. Foto: Stella Pictures

Privat lever Steffo Törnquist med hustrun Caroline Törnquist, som jobbar som familjerättsjurist. Paret har varit gifta sedan 2008, och träffades på den gemensamma golfklubben. 

– När man går in i en ny relation i vår ålder så gör man det med sikte på ålderdomen. Hon var väldigt tjusig och perfekt, men jag tycker att jag såg det där lite busiga och skitiga i henne. Vi lirade golf på samma klubb, sa Steffo när han gästade podcasten Livshjulet, rapporterar Femina

Steffo Törnquists barn – och bonusbarn 

Både Steffo Törnquist och hustrun Caroline Törnquist har barn på varsitt håll. Steffo har sonen Max, och Caroline har barnen Amelie och Robert

Sommaren 2023 kunde Steffo Törnquist även lägga till titeln farfar på sitt imponerande cv. Sonen Max och hans flickvän välkomnade nämligen en liten flicka till världen i juli månad. 

Steffo Törnquist visar upp bebislyckan på Instagram: "Fler barn"

Steffo Törnquists sommarhus – och ägarskapet i herrgården 

Till vardags bor Steffo Törnquist och hans hustru i en lyxig sjurummare på Östermalm, som 2022 var värderad till 29 miljoner kronor. 

Så bor Steffo Törnquist i sin lägenhet på Östermalm: "Bästa vi gjort"

Paret har även ett sommarboende ute i skärgården. TV4-profilen äger dessutom en semesterlägenhet tillsammans med ett par vänner i Villefranche-sur-Mer i södra Frankrike. 

Inte nog med det, så är Steffo Törnquist även delägare i Knistad Herrgård i Skövde, något som flitigt syns på hans Instagram. 

Steffo Törnquist blev sjuk i covid-19 – vårdades med syrgas och dropp

Hösten 2020 tvingades Steffo Törnquist att ställa in sina planer att bevaka USA-valet i TV4 när han plötsligt blev sjuk, något som bland annat Sveriges Radio rapporterade om. 

Törnquist hade smittats av covid-19 och var så illa däran att han fick läggas in på sjukhus. Där behandlades han med syrgas och dropp för sina covidbesvär. Det ledde till att han var frånvarande en tid från tv-rutan. 

Så såg Steffo Törnquist ut som ung 

Steffo Törnquist är ett välkänt ansikte bland de allra flesta sedan en lång tid tillbaka, och har synts i Nyhetsmorgon i mer än 20 år. Är du nyfiken på en nostalgibild på Steffo Törnquist? Då har du hittat rätt! 

Steffo Törnquist vid presentation av programhösten på TV4 1998. Foto: Bertil Ericson/TT

Steffo Törnquist bitcoin 

Under hösten 2020 var Steffo Törnquist en av flera svenska kändisar som florerade i falska annonser på sociala medier, där de påstods ha blivit rika på bitcoin. 

– De skriver att jag vara nära konkurs och sedan blev mångmiljonär på bitcoin. Det är klart att jag blir förbannad varje gång jag ser det, sa Steffo Törnquist till DN

Steffo Törnquist på Instagram 

På Instagram hittar ni Steffo Törnquist under användarnamnet @steffo56

TV4
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!