Polis på plats i Jordbro söder om Stockholm natten mot torsdag där en man sköts till döds och en annan man skadades. Arkivbild.
Polis på plats i Jordbro söder om Stockholm natten mot torsdag där en man sköts till döds och en annan man skadades. Arkivbild. - Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Uppgifter: Polisens hemliga lista – 150 adresser pekas ut för attentat

Polisen i Stockholm har en lista på omkring 150 adresser där man väntar sig att våldsdåd kan komma att ske framöver, enligt uppgifter till SVT Nyheter.


Det handlar både om bostäder som hör till personer i den kriminella miljön och adresser där det finns släktingar, vänner och företag som kan kopplas till gängkriminella.

Catrine Kimerius Wikström, polischef i södra Stockholm, vill inte uppge bekräfta antalet adresser som bevakas. Hon säger att polisen försöker prioritera och ha uppsikt över så många platser som möjligt, men att antalet är så stort att det inte går att bevaka alla.

— När vi tittar på hur många individer som rör sig i de här kriminella strukturerna och sen även ringar in varje individ med släktingar då förstår vi nog alla hur många personer som det rör sig om. Det är en omöjlighet att vara på alla platser samtidigt, säger hon till SVT.

TT
/
SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!