Ett barn har avlidit efter att ha kommit in till sjukhus med magsjukesymtom i Hudiksvall. Arkivbild.
Ett barn har avlidit efter att ha kommit in till sjukhus med magsjukesymtom i Hudiksvall. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Barn dog i allvarlig magsjuka – mord utreds

Polisen utreder mord efter att fyra personer tvingats uppsöka sjukhus i Hudiksvall med allvarliga magsjukesymtom. En av personerna – ett barn – har avlidit.


Enligt polisens misstanke har någon form av yttre påverkan inneburit att de fyra personerna – två vuxna och två barn hemmahörande på en ort i Hälsingland – på söndagen tvingades uppsöka vård.

I ett pressmeddelande skrev Region Gävleborg att det rörde sig om allvarliga magsjukesymtom och de övriga tre patienterna har förflyttats till Akademiska sjukhuset i Uppsala och Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm. Tillståndet bedöms fortfarande vara allvarligt för alla tre.

Tidigt i undersökningsarbetet konstaterade polisen att det fanns oklara omständigheter kring dödsfallet och en förundersökning om vållande till annans död inleddes. Men på tisdagen ändrades brottsrubriceringen till mord.

Däremot är ingen frihetsberövad och det finns i nuläget inte heller någon misstänkt gärningsperson.

— Det är en väldigt allvarlig situation och en tragisk händelse. Nu försöker man bakspåra vad som har försatt dem i det här tillståndet, sade Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisen under måndagen.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!