Polisen grep de båda 14-åringarna efter insatsen, men de kunde på grund av sin låga ålder inte hållas kvar i arresten längre än sex timmar, skriver Expressen. Genrebild.
Polisen grep de båda 14-åringarna efter insatsen, men de kunde på grund av sin låga ålder inte hållas kvar i arresten längre än sex timmar, skriver Expressen. Genrebild. - Foto: Johan Nilsson/TT

14-åring poserade med k-pist – omhändertagen

På söndagen greps och anhölls tre män för att ha planerat ett mord. De greps efter ett polisingripande i Upplands Väsby, norr om Stockholm.


Vid insatsen gick polisen uppgifter som resulterade i en insats på ett hotellrum. Där fanns två 14-åriga pojkar och en kulsprutepistol. I pojkarnas mobiler fanns bilder på när de poserade med vapnet. De tros ha fått i uppdrag att mörda någon, enligt uppgifter till Aftonbladet och Expressen.

Den ena pojken akutplacerades under natten av hemkommunen. Den andra pojken, som var från en annan del av landet, omhändertogs av socialtjänsten och kördes till ett Sis-hem. Detta hade inte plats för honom och han kördes istället hem till sin familj, skriver Expressen.

Men på måndagsmorgonen omhändertog socialnämnden den andra pojken, enligt Expressen.

”Generellt kan jag säga att staten inte tar sitt fulla ansvar här. Tyvärr. Runt om i landet springer det runt grovt kriminella barn som mördar/försöker mörda och när vi som kommun går in och tar vårt ansvar, då hindras vi fullfölja det genom att staten inte tar sitt fulla ansvar, exempelvis har de inte platser på Sis,” säger socialnämndens ordförande till Expressen.

Tidningen skriver vidare att insatsen har koppling till den pågående konflikten mellan de tidigare vännerna i Foxtrotnätverkets ledarskikt.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!