Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson håller jultal i Årsta Folkets hus. Arkivbild.
Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson håller jultal i Årsta Folkets hus. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson/TT

S vill snabbutreda bankskatt

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson säger att partiet vill snabbutreda en skatt på bankernas övervinster och kommer att lägga fram det i riksdagen nästa vecka.


— Det är fullt möjligt att bedriva en krispolitik som stöttar svenska hushåll, säger hon på en pressträff i Årsta i Stockholm.

Tanken är att pengarna ska gå till barnfamiljer, pensionärer och hushåll som kämpar för att få det att gå ihop, säger Andersson.

Socialdemokraterna har sedan tidigare föreslagit att övervinster ska tas ut i en tillfällig bankskatt. En sådan skatt skulle inbringa omkring tio miljarder kronor enligt partiets beräkningar.

Andersson ska senare under dagen hålla ett jultal i Årsta Folkets hus.

TT
/
/
/
/
Senaste nytt

Ökat sug efter fjällstuga

Sant eller falskt: Myterna om alkohol

Tre miljoner svenskar dricker för mycket, konstateras i en ny rapport. Och de senaste åren har flera gamla "sanningar" om alkohol kastats omkull av nya rön. Ett glas vin om dagen – bra eller dåligt? Alkoholforskaren slår hål på myterna om svenskarnas favoritrusmedel.

CAN om alkoholmätningen: Inte hundraprocentig

CAN:s rapport om att över tre miljoner svenskar dricker för mycket har väckt debatt. Svaren i enkäten har fördubblats då man utgår från att många underskattar hur mycket de egentligen dricker.

Nyfödd dog – sjukhus gjorde fel 25 gånger

Ett nyfött barn dog på Skaraborgs sjukhus efter att sjukhuset gjort fel 25 gånger, rapporterar Sveriges Radio Skaraborg.

Tankesmedja: Ukraina behöver "slaktardrönare"

Krigsvetarna vid den brittiska tankesmedjan Rusi tror inte på någon ukrainsk motoffensiv under 2024. Ukraina behöver först rekrytera, utbilda och utrusta soldater.

Skrapade rutan för dåligt – riskerar 12 4000 kronor i böter

En 21-årig man i Uddevalla körde bil utan att ha skrapat rutan. Nu har han åtalats för vårdslöshet i trafiken och riskerar böter på 12 400 kronor.