Någonting detonerade vid porten till ett flerbostadshus i Librobäck i Uppsala. Arkivbild.
Någonting detonerade vid porten till ett flerbostadshus i Librobäck i Uppsala. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Explosion vid port i Uppsala

En explosion inträffade strax före midnatt, natten mot torsdagen, vid en port till ett flerfamiljshus i Librobäck i Uppsala.


— Klockan 23.52 fick vi larm om från flera inringare från allmänheten som ringde i princip samtidigt. Vi tar oss till adressen i Librobäck och där konstaterar vi att det skett någon form av detonation vid porten till ett flerfamiljshus, säger polisens presstalesperson Pelle Vamstad till TT.

Ingen människa ska ha skadats fysiskt i samband med explosionen.

Polisen har upprättat avspärrningar för att genomföra teknisk undersökning av detonationsplatsen. Det genomförs också dörrknackning i området och enligt Vamstad finns det vittnen till det inträffade.

— Parallellt med det pågår en jaktfas, säger Pelle Vamstad som inte vill uppge hur många gärningspersoner som eftersöks och inte heller om någon är frihetsberövad.

Han säger att det också är för tidigt att säga om nattens explosion har något samband med grova våldsbrott som tidigare inträffat i Uppsalatrakten.

— Med tanke på det rådande läget i region Mitt under 2023 är det självklart något vi tittar på och har i beaktande redan på ruta ett, säger Pelle Vamstad.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!