En av de med en metallbit preparerade bullar som hittats i Malmö under 2023.
En av de med en metallbit preparerade bullar som hittats i Malmö under 2023. - Foto: Johan Nilsson/TT.

Hundplågaren i Malmö gripen – hade bullar med glas och metall

En kvinna i 75-årsåldern misstänks ha medvetet försökt skada djur med hjälp av degknyten och glasbitar. Efter att polisen larmats till Ögårdsparken i Malmö hittades degen och skärvorna i kvinnans väska.


— När vi gör en kontroll på kvinnan så anträffar vi glasbitar och en sorts degmassa i hennes väska, säger polisens presstalesperson Patric Fors.

Det var vid 16-tiden på torsdagen som polisen larmades av en person som uppgav att kvinnan lagt ut föremålen i parken. När inringaren konfronterade kvinnan ska hon ha plockat upp föremålen igen. På platsen hittade polisen, utöver föremålen i väskan, även glasbitar på marken.

Hundplågaren i Malmö kan vara funnen – efter tre år

Polisen rubricerar det misstänkta brottet som grov förgöring, vilket betyder att någon avsiktligt sprider gift eller annat med avsikt att skada djur eller växter.

Malmös hundar har plågats sedan 2020

Malmös hundar har sedan 2020 plågats av så kallade "hundbullar" – bullar med metall- eller glasbitar i. Cirka 160 anmälningar om förgöring har rapporterats i Malmö sedan januari 2021.

Men om mysteriet med Malmös hundbullar nu slutligen kan få en lösning är för tidigt att säga, enligt polisen.

— Vi har inte förhört kvinnan ännu, men givetvis kommer vi att titta på eventuella kopplingar till tidigare brott, säger Patric Fors.

Polisen söker efter fler vittnen och varnar djurägare för att det kan finnas fler degknyten med glas.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!