Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bäckmanfallet forfarande oklart

Nyheter | 29/05/2009 11:04

Gårdagens beslut om att lägga ned utredningen lämnar många frågetecken.

I går torsdag lades fallet Jimmy Bäckman ned, men frågorna är fortfarande lika många som kluriga. Trots att det var mer än ett halvår sedan som 22-åringen gick ut på den tunna isen vid Marnästjärn är mycket ännu oklart.

Kroppen som hittades i slutet av april i år uppvisar inte några tecken på våld, och obduktionen berättar entydigt historien - Jimmy Bäckman drunknade. Men under vilka omständigheter? Tänkte Bäckman begå självmord? Eller tvingades han ner i det kalla novembervattnet av någon?

42-åringen från Borlänge misstänktes länge för mord efter att ha kommit hem lerig och sagt till sin värd att han nu riskerar livstid. Denna historia nekades sedan av 42-åringen, och många tror att mannen kan ha syftat på då han, bara dagen innan, hade kört fast med bilen i skogen med sin vän. Vännen frös ihjäl i bilen, något som kan ha orsakat mannens oro för livstid.

En 23-årig man har också misstänkts för att ha mördat Bäckman, men misstankarna var svaga och bara grundade på att han undanhöll information från utredningen, enligt Dalademokraten.

Men trots förhör kan fortfarande inte någon svara på frågan hur de båda misstänkta visste om att det var i just Marnästjärn Bäckman hade drunknat.

Oklarheterna är lika många som misstankarna. Varför gick Bäckman ut på isen? Det är en fråga både åklagare, försvarsadvokater och anhöriga skulle vilja ha svaret på, men frågetecknen kommer lämnas hängande för att sedan följa med Jimmy Bäckman in i graven.

Skrivet av: