Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man försökte dränka mamma på strand

Nyheter | 29/05/2009 23:51

Mannen är misstänkt för dråpförsök.

En kvinna som var på stranden med sina barn blev överfallen av en man som försökte hålla henne under vattnet på en strand utanför Kungsbacka.

Mannen greps senare, misstänkt för dråpförsök.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, besökte på fredagen en strand nära Vallda, utanför Kungsbacka, tillsammans med två små barn.

– Mannen befann sig på en liten ö strax utanför, som man kan vada till. Plötsligt gick han mot land och gav sig på kvinnan. Han slog henne och försökte flera gånger trycka ner hennes huvud under vattnet, säger kriminalkommissarie Sten Lindbergh vid polisen i Halland till TT.

Ett vittne såg händelsen på avstånd och började skrika åt mannen, som avbröt överfallet.

Kvinnan fick bland annat en del hår bortslitet. Hon fördes till sjukhus för observation, skriver Hallands Nyheter på nätet.

Hon känner inte mannen och blev förstås chockad, säger Lindbergh.

Överfallet skedde vid 16-tiden. Mannen greps ett par timmar senare i samma naturområde.

– Vi har ingen aning om varför han överföll henne. Jag har heller ingen uppfattning om han tagit droger, säger Sten Lindbergh.

Mannen är misstänkt för dråpförsök mot kvinnan och för misshandel av ett av barnen. Inget av barnen fick fysiska skador.

Skrivet av: