En man i 30-årsåldern är häktad för grova åldringsbrott. Bland annat har han fått tag på en persons bankomatkort genom att uppge sig vara från hemtjänsten. Arkivbild.
En man i 30-årsåldern är häktad för grova åldringsbrott. Bland annat har han fått tag på en persons bankomatkort genom att uppge sig vara från hemtjänsten. Arkivbild. - Foto: Martina Holmberg / TT

Man i 30-årsåldern misstänks ha lurat äldre på stora summor pengar

En man som är misstänkt för flera grova bedrägeribrott är nu häktad.


Mannen som är i 30-årsåldern är misstänkt för att ha använt sig av en rad olika metoder för att lura äldre människor i Stockholmsområdet. Bland annat ska han vid ett tillfälle ha utgett sig för att komma från hemtjänsten och kunde på det sättet komma över en 94-årings betalkort.

Lurat äldre på pengar

Vid ett annat tillfälle har mannen uppgett att han ringer från en bank. Han har sedan fått en 71-åring att använda sitt bank-id. Senare ska han ha mött upp med 71-åringen och hämtat ett bankomatkort som han tog ut pengar från.

Ett annat ärende som mannen misstänks för innefattar en dyr taxiresa från Malmö till Stockholm som han inte har betalat för. Han ska i stället ha lurat taxichauffören på stora summor pengar.

Fastnade på övervakningsfilm

Den misstänkte mannen greps efter att ha tagit ut pengar på ett kontokort som tillhörde ett av brottsoffren. Med hjälp av en övervakningskamera lyckades polisen identifiera mannen.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!