Enligt ett åtal som lämnats in till Malmö tingsrätt förbereddes ett mord i Malmö, som skulle utföras av två 15-åringar. Arkivbild.
Enligt ett åtal som lämnats in till Malmö tingsrätt förbereddes ett mord i Malmö, som skulle utföras av två 15-åringar. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Åklagare: 15-åringar fick uppdrag att mörda

Två 15-åringar anlitades för att utföra en skjutning i Malmö, men gripandet av en 19-årig man den 25 augusti förra året satte stopp för planerna.


Nu åtalas de båda 15-åringarna, 19-åringen och en 20-årig man för förberedelse till mord och grovt vapenbrott. Enligt åklagaren var planen att 15-åringarna skulle skjuta mot en lägenhetsdörr i stadsdelen Limhamn för att döda eller allvarligt skada två personer inne i lägenheten.

Enligt åklagaren fick 19-åringen och 20-åringen instruktioner om vad som skulle göras via en läsplatta med ett krypterat chattprogram. De engagerade i sin tur de båda 15-åringarna för att utföra uppdraget och försåg dem med en halvautomatisk pistol och ammunition, enligt åtalet. Åklagaren anser att de därför också gjort sig skyldiga till involverande av underårig i brottslig verksamhet.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!