Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nakenpoliserna varnas av rikspolisen

Nyheter | 01/06/2009 17:45

"there is no gun like (...) gun".

De nio poliser i Västra Götaland som firade examen i piketutbildningen med att posera nakna varnas nu av rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd.

Det var i början av 2009, mitt under pågående utbildning, som en av poliserna fick låna en färdigutbildad polis vapen av märket M5. Polisen uppgav att han var mycket rädd om sitt vapen och sa:

"det här är som en familjemedlem så behandla henne med mycket kärlek".

Poliseleven fick då en "lysande" idé. Varför inte posera nakna tillsammans med vapnet och visa precis hur mycket vi gillar hans "familjemedlem". Sagt och gjort. Alla nio poliserna ställde upp och klädde av sig från midjan neråt och fotograferade varandra bredvid vapnet.

Under examensfesten gav de ett kuvert till polisen som lånat ut sitt vapen. Där inne låg alla bilderna tillsammans med ett tomt blad med texten:

"there is no gun like (...) gun".

Polisen blev rasande och rev sönder varenda bild.

När händelsen blev känd omplacerades poliserna till inre tjänst, utan kontakt med vare sig folk eller tjänstevapen.

Senare har de fått återkomma till sina ordinarie arbeten i yttre tjänst.

Nu har alla nio poliser dock blivit varnade av rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd. Enligt nämnden har poliserna agerat synnerligen olämpligt.

Skrivet av: