Trafikverket river upp ett kontrakt med ett företag i vilket en person dömd för mutbrott varit aktiv – men Stockholms stad har trots det ett pågående avtal med bolaget som gäller övergångsställen. Arkivbild.
Trafikverket river upp ett kontrakt med ett företag i vilket en person dömd för mutbrott varit aktiv – men Stockholms stad har trots det ett pågående avtal med bolaget som gäller övergångsställen. Arkivbild. - Foto: Janerik Henriksson/TT

Trafikverket stoppar kontrakt – delägare dömd

Trafikverket stoppar ett kontrakt värt flera miljoner kronor med ett företag som anlitats för att måla vägmärken i två län, rapporterar Sveriges Radio. Det efter att en utredning visat att en person dömd för mutbrott varit fortsatt aktiv i bolaget, trots att ledningen intygat det motsatta.


Samtidigt har Stockholms stad ett pågående avtal med bolaget, trots domen. Avtalet gäller bland annat stadens övergångsställen och är värderat till hundra miljoner kronor.

— Vi har fått information att personen inte deltog i företagets ledning eller styrelse, och den informationen godtog vi, säger Jonathan Pertot, enhetschef på trafikkontoret i Stockholm, till Ekot.

Bolagets nuvarande vd förnekar att den mutdömda personen – som tidigare var vd – skulle ha varit fortsatt aktiv i bolaget. Han uppger att den dömda personen var delägare fram till mitten av januari, men att han inte hade någon rösträtt i bolaget.

Den tidigare vd:n förnekar brott och har överklagat domen om mutbrott.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!