Polis på plats februarikvällen då två personer hittades avlidna efter en brand i en lägenhet i Nässjö. En man är häktad misstänkt för dubbelmord. Arkivbild.
Polis på plats februarikvällen då två personer hittades avlidna efter en brand i en lägenhet i Nässjö. En man är häktad misstänkt för dubbelmord. Arkivbild. - Foto: Mikael Fritzon/TT

Man duckade rättegång – misstänks nu för mord

För ett år sedan skulle den man som nu misstänks för ett dubbelmord på två unga män i Nässjö ha ställts inför rätta för ett rånförsök mot en kvinna i Jönköping. Men rättegången har ställts in tre gånger på grund av att mannen hävdat att han lider av diskbråck, rapporterar P4 Jönköping.


Enligt vad Brottsofferjourens ordförande Sven-Erik Alhem säger till kanalen hade mannen troligen, om rättegången hållits och mannen fällts, nu suttit i fängelse.

Mannen, som är i 35-årsåldern, har häktats i sin frånvaro misstänkt för att ha mördat två män i en lägenhet i Nässjö i februari och därefter tänt eld på lägenheten. Mannen nekar till brott, enligt hans advokat.

Enligt P4 Jönköping har mannen, trots de ryggproblem han visat intyg för och som han hävdat gjort det omöjligt för honom att sitta i en domstolsförhandling, gjort flera flygresor och åkt utomlands.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!