Blommor utanför gymnasieskolan i Marks kommun sedan den 17-åriga flickan hittats död. Arkivbild
Blommor utanför gymnasieskolan i Marks kommun sedan den 17-åriga flickan hittats död. Arkivbild - Foto: Adam Ihse/TT

Anhöriga släppta efter mordet i Mark

De två anhöriga till den mordmisstänkta 17-åringen i Mark har släppts. Misstankarna kvarstår dock, rapporterar Mark-Posten. Misstankarna mot den häktade 17-åringen har samtidigt stärkts, enligt åklagaren.


De två släppta personerna är anhöriga till den 17-åriga pojke som är misstänkt för att ha mördat en jämnårig flicka i Marks kommun.

De anhöriga häktades förra veckan för grovt skyddande av brottsling samt för vapenbrott. Men Hovrätten i västra Sverige konstaterar att åklagarens bevisning inte är tillräckligt stark för häktning, sedan en av försvarsadvokaterna överklagat.

Åklagaren beslutade därför att häva även den andra häktningen. Misstankarna om grovt skyddande av brottsling kvarstår dock.

En första preliminär obduktion har nu också gjorts av den dödade flickan. Den visar att hon troligtvis dog samma dag som hon försvann. Misstankarna mot pojken har dessutom stärkt, säger åklagaren.

— Ja, det är min uppfattning, säger Nina Friman Björk till Borås Tidning.

Den 17-åriga flickan försvann den 14 mars och hittades död fyra dagar senare.

Polisen anmälde sig efter sökinsatsen. Det tog fyra dagar efter flickans försvinnande innan polisen inledde en särskild händelse. Polisens hantering har kritiserats av bland andra flickans anhöriga.

På torsdagen meddelade Särskilda åklagarkammaren dock att de inte kommer att inleda någon förundersökning om brott, rapporterar P4 Sjuhärad.

Chefsåklagare Jim Westerberg motiverar beslutet med att polisens anmälan är för allmänt hållen och att myndigheten inte tillräckligt tydligt beskrivit vilka konkreta brott man kunnat göra sig skyldig till.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!