Farsta centrum efter skjutningarna den 10 juni förra året, då två personer dog och två skadades. Arkivbild.
Farsta centrum efter skjutningarna den 10 juni förra året, då två personer dog och två skadades. Arkivbild. - Foto: Jessica Gow/TT

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.


Då sköts en 15-årig pojke och en 43-årig man till döds och ytterligare två personer skadades när två gärningsmän öppnade eld med automatvapen i Farsta centrum. De misstänkta skyttarna, två 19-åriga män, greps efter en dramatisk biljakt.

I december häktades en man i sin frånvaro för att ha anstiftan morden, rapporterade då Mitt i.

Enligt Aftonbladet är det en 20-årig man som misstänks ha varit anstiftaren.

Mannen ska ha varit den som instruerat skyttarna om hur de skulle göra, och även uppmanat dem att ”skjuta så många de kunde”, enligt uppgifter till tidningen. Varför han gjorde det är fortfarande oklart.

Mannen är tidigare dömd för narkotikabrott.

Polisen misstänker att 20-åringen kan ha flytt utomlands, och går därför ut med en internationell efterlysning på honom nu.

Åtal i ärenden är planerat till den 4 april men det kan bli förlängning ytterligare några dagar eller upp till någon vecka, uppger åklagaren Angelica Runesson för Aftonbladet.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!