Janne Danielsson/SVT/Aktuellt
Janne Danielsson/SVT/Aktuellt - Foto: Här är allt du vill veta om Katia Elliot.

Allt om Katia Elliott​: Barn, karriär och ursprung

Katia Elliott​ är en känd reporter och journalist. Nyheter24 svarar på de vanligaste frågorna människor googlar om henne.


Katia Elliott ålder – hur gammal är hon?

Katia Elliott föddes den 23 april 1970, det betyder att hon fyller 54 år våren 2024. 

Hur länge var Katia Elliott med i Go’kväll?

Katia Elliott började som programledare på Go'kväll 2002 och 2022 bytte hon till Aktuellt och nyheterna.

När började Katia Elliott på SVT?

Katia Elliott har jobbat över 20 år på SVT och har en lång karriär bakom sig. Hon startade som hallåa år 2002 och kort där efter blev hon programledare för SVT:s Go’kväll.

Sedan januari 2022 har Katia Elliott jobbat som programledare för Aktuellt.

I en intervju med Aftonbladet har Katia Elliott berättat varför hon efter så många år valde att lämna programmet och hur hennes tid där varit.

– Efter några år sa jag faktiskt upp mig. Då höll producenten på att lappa till mig. De hade ju satsat på mig och sedan valde jag plötsligt att lämna allt, sa hon till Aftonbladet.

Katia Elliot hade alltid drömt om att hålla på med nyheter och politik, vilket var en av anledningarna till att hon avslutade i go’kväll och istället dök upp som programledare på aktuellt.

Allt om Fredrik Skillemar: Fru, familj och lönen på SVT

Innan Katia Elliott började arbeta som reporter och journalist jobbade hon som tandläkare, något som många tycktes lägga stor vikt vid när hon bytte branch.

– Jag ville som sagt vara reporter och sökte ett vikariat på riksnyheterna. Men ingen tog mig på allvar när jag ville jobba med politik, jag var fortfarande ”tandläkaren”. Jag fick istället jobba med vetenskapsnyheter i början, men var så glad för att jag hade fått ett jobb. Jag levde i min dröm, men det tog lång tid för mig att få bort identiteten som ”tandläkaren”, sa Katia Elliott till Aftonbladet.

Katia Elliott ursprung – var kommer hon i från?

Katia Elliot föddes i Santiago de Chile i Chile och flydde till Sverige med sin familj på 70-talet, på grund av general Pinochets skräckvälde. 

Här kan du läsa mer om Lisbeth Åkermans kollega Katarina Sandström.

Katia Elliott utbildning – vad har hon studerat?

Katia Elliott är utbildad tandläkare vid Karolinska institutet, men har även studerat journalistik vid Stockholms Universitet, enligt hennes Linkedin. 

Alexander Letic om att komma ut i en religiös familj: "Svårt för dem"

Har Katia Elliott pojkvän eller man?

Katia Elliott avslöjade i en intervju med Aftonbladet i början av 2023 att hon har en pojkvän, som hon gärna håller hemlig.

– Jag har levt ensam länge men har nu en pojkvän sedan ett halvår tillbaka. Han är ingenjör men har inget namn. Men det känns trevligt och väldigt bra, sa hon till tidningen.

Katia Elliott familj – har hon barn?

Katia Elliott har två döttrar. Hon håller även dem hemliga, precis som med sin pojkvän.

SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!