Jovan Radomir och Inger Ljung är programledare för Go'kväll.
Jovan Radomir och Inger Ljung är programledare för Go'kväll. - Foto: Skärmavbild: SVT & SVT

Tittarnas ilska mot SVT:s Go'kväll: ”Har slutat titta”

I nästan 30 år har svenska folket bänkat sig framför tv:n för att titta på SVT:s Go'kväll. Men en sak i programmet uppskattas inte av tittarna.


SVT:s populära Go'kväll började sändas 1997 och spelas in i Umeå. Magasinet sänds tisdag till lördag och leds av Inger Ljung Olsson, Beppe Starbrink, Reyhaneh Rouhani, Linda Olofsson och Jovan Radomir.

En annan populär profil som var programledare för Go'kväll under fem år var Pia Herrera, som fick sluta i maj 2022 eftersom hennes programanställning gick ut. Herrera klev då över till andra uppdrag på SVT, innan hon efter 15 år på kanalen tvingades sluta. 

Pia Herrera tvingas bort från SVT efter 15 år

Pia Herrera. Foto: Pontus Lundahl/TT

Prescillia Haddad är ny programledare för Go'kväll

Sedan dess har flera nya ansikten synts som programledare för Go'kväll. En av dem är Prescillia Haddad som presenterades på magasinets Facebooksida.

"Prescilia kommer vara programledare för ett par program den närmaste tiden. Många av er känner säkert igen henne från Morgonstudion och Utrikesbyrån." 

Allt om Pelle Nilsson: Ålder, partner, barn och Morgonstudion

Ilska mot SVT

Under inlägget vädrar tittarna sitt missnöje med programmet, eller snarare med programledarna. Många ställer sig kritiska till att det dyker upp nya ansikten i rutan så ofta, och många saknar Pia Herrera. 

"Varför tas programledare från Stockholm? Hela norra Sverige vimlar av journalister och programledare som kan rekryteras..."

"Inger och Beppe och Linda är mycket bra programledare! Kan vi få dom och inte ha massa "nya" hela tiden?!" 

"Varför byter man programledare hela tiden? Go kväll har blivit mindre bra."

"Ta tillbaka Pia Herrera så kunnig person som blev utkastad. Vad är det för fel på SVT tittar aldrig på TV 1"

Allt om Tareq Taylor – kockjobbet i Go'kväll, skilsmässan, dottern och den nya flickvännen

Skärmavbild: facebook.com/gokvall
Skärmavbild: facebook.com/gokvall

Go' kväll svarar på kritiken 

I ett mejl till Nyheter24, svarar SVT-programmets redaktion på varför det synts fler programledare i Go'kväll den senaste tiden:

"På grund av Beppes sjukskrivning har det funnits ett vikariebehov under våren. De flesta passen har gått att lösa med de ordinarie programledarna. Men det har också funnits behov av att ta in två vikarier. Redaktionen på Go'kväll har varit jätteglada för inhoppen som resulterat i fantastiska jobbleveranser. "

Här kan du läsa om varför Beppe Starbrink är sjukskriven från Go'kväll.


SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!