Under Eurovision Song Contest i Malmö behöver polisen kunna hantera situationer där ett stort antal personer grips eller omhändertas. Arkivbild.
Under Eurovision Song Contest i Malmö behöver polisen kunna hantera situationer där ett stort antal personer grips eller omhändertas. Arkivbild. - Foto: Per Danielsson/TT

Häktade flyttas under Eurovisionveckan

Arrestplatser i södra Sverige ska frigöras inför Eurovision Song Contest i Malmö. Detta för att polisen ska kunna hantera situationer där ett stort antal personer grips eller omhändertas, rapporterar Göteborgs-Posten.


På grund av platsbristen på svenska häkten inkvarteras även häktade personer i arrestlokaler, men under Eurovisionveckan anser sig polisen inte kunna ha häktade i sina lokaler.

Cirka 30 personer kommer därför att flyttas till Västsverige, vilket kommer att leda till dubbelbeläggning på häktena där.

— I grund och botten har vi ju en önskan och ett behov av att aldrig ha häktade i arresten, det handlar ju om en lagstiftningsfråga som vi måste försöka hantera så fort som möjligt. Men under Eurovision måste vi skapa utrymme i syd, säger Joakim Righammar, stabschef i Kriminalvården till tidningen.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!