Lördag 13 Aug
Stockholm

Se nazister träna kampsport i Malmö

"Det handlar om självförsvarsträning som är öppen för alla etniskt medvetna svenskar."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

"Malmö är en farlig stad om man är svensk. Hårda tider kräver hårt motstånd."

Så inleds videon som visar hur medlemmar i den nazistiska organisationen Folkfronten tränar kampsport i och utanför Bergaskolan i Limhamn, Malmö.

Videon sägs visa Folkfrontens självförsvarsträning.

"Problemet är att det ju inte är en nazistisk organisation som hyrt in sig"

Efter att videon spridits och kommit till allmän kännedom har flera anställda på Bergaskolan reagerat. Men Fritidsnämndens ordförande Bengt Forsberg (s) menar att det inte är möjligt att kolla upp alla privatpersoner som hyr lokalen.

–Problemet är att det ju inte är en nazistisk organisation som hyrt in sig, utan sannolikt en privatperson. Och de har inte gjort något olagligt, vad vi kan se på videon, säger han, och påpekar samtidigt att det inte går att kontrollera alla som hyr och till vilket syfte de använder gymnastiksalen till, till Sydsvenskan.

Kampsport för etniskt medvetna svenskar

Folkfrontsmedlemmen Anders Johansson som har varit med vid träningstillfällena berättar att "etniska svenskar" är en utsatt ungdomsgrupp i Malmö.

–Det handlar om självförsvarsträning som är öppen för alla etniskt medvetna svenskar. Och det är självförsvar med full respekt för lagar och regler. Dels handlar det om att lära sig hantera en situation så att det inte blir konflikt, dels att försvara sig effektivt mot angrepp, säger Johansson till Sydsvenskan.

Se videon här:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.