Rånare fick hundring för att lämna stan

Butiksägaren: Du rånar ingen här det ska jag lova dig.


En yngling gick in i Kontorstjänsts butik i Hörby och trodde att han skulle kunna råna dem. När han inte fick uppmärksamhet från några kvinnor gick han ut för att hota ägaren, som just då satte upp en affisch.

Ägaren, som fick syn på den 30 centimeter långa och blodiga kökskniven, blev inte rädd trots att rånaren hotade med att skära personalen om han inte öppnade kassaskåpet.

– Vad då rån, du rånar ingen här det ska jag lova dig, vad ska du med pengar till? sa ägaren till honom.

Tydligen hade yngligen gjort sig ovän med sin tjej och han behövde pengar för att resa bort. Då gav han honom hundra kronor med löftet om att han inte skulle visa sig i Hörby igen.

– Han blev skraj. Han gör min själ inte om det här, det kan jag säga. Jag har varit utsatt innan så jag vet vad det är för pack, säger butiksägaren till Skånskan.

Polisen har fått ett signalement men har inte lyckats gripa personen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

AI kliver in i Instagram och Facebook

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

1 timme sedan
Missnöjet sjuder i semesterparadiset. Vissa hungerstrejkar. Tusentals andra kommer att delta i protester på Kanarieöarna – där lokalbefolkningen har fått nog av ohållbar massturism.

Grekiskt prinspar går skilda vägar

1 timme sedan
Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.