Försökte öppna flygdörrar i luften

Flygplanet tvingades nödlanda på Göteborg City Airport.


GÖTEBORG. Under måndagseftermiddagen lyfte Ryan Air-planet från London på väg mot Riga. Men planet kom inte längre än till Göteborg, där man tvingades nödlanda.

En av passagerarna hade nämligen orsakat panik bland besättningen. Mannen, som ska ha varit berusad och stökig, försökte bland annat att öppna flygplansdörrarna när planet var i luften.

– Så det var uppenbart att han var en överhängande säkerhetsrisk ombord, säger Åke Pihlblad, biträdande befäl på länskommunikationscentralen i Göteborg, enligt GT.

Kaptenen nödlandade på Göteborg City Airport, där man tog hand om den stökige mannen. Sedan kunde planet fortsätta resan mot Riga.

Mannen misstänks nu för grovt luftfartssabotage och riskerar tio års fängelse.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bank nekade gravid provanställning

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.

IS uppges ha dödat syriska soldater

2 timmar sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

2 timmar sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.