Tioåring borta i Borås

Ett stort polisuppbåd söker efter en försvunnen 10-årig pojke i Borås.


Tioåringen från Borås har inte synts till sedan i går eftermiddag.

Polisen betecknar försvinnandet som en "särskild händelse", vilket innebär att spaningsledaren kan använda polisens alla resurser.

Vittnesuppgifterna kring pojkens försvinnande är mycket få. Pojken är hemmahörande i Viskafors utanför Borås.

Pojken försvann någon gång mellan 14 och 14.30 i går. Då hade hans skolklass kommit tillbaka till Viskaforsskolan efter en utflykt.

– Att han var med tillbaka till skolan efter utflykten är klarlagt. Däremot är det mycket oklart om han var på bussen hem, en skolskjuts, säger Stefan Gustafsson vid polisen informationsenhet i Västra Götaland.

Klockan 05.20 i morse beslutade polisen se på försvinnandet som en "särskild händelse". Det betyder att spaningsledningen har tillgång till polisens resurser i hela Västra Götalands regionen.

Redan i natt har vi haft patruller från Göteborg deltagit i sökandet. Även hundar har deltagit i sökandet. Och nu fyller vi på med mer personal och resurser ju längre sökandet pågår.

Polisen har nu delat upp sökandet i två delar. Dels yttre spaning med patruller som söker efter pojken på olika platser i Viskaforsområdet. Dels en grupp som kartlägger pojkens liv, vilka han brukar umgås med till exempel.

– Det är inte ovanligt att barn kan gått hem till släktingar eller vänner vid sådana här tillfällen. Vi tar händelsen på största allvar, säger Stefan Gustafsson.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!