Fyra döda hittills i helgtrafiken

- 20/06/2009, 17:48 -

Minst fyra personer, varav två tonåringar, har mist livet i midsommartrafiken.

Minst fyra personer har omkommit i midsommartrafiken. Flera har skadats svårt i olyckor runt om i landet.

Krockade med älg

I natt omkom en person vid en viltolycka på riksväg 62 vid Sysslebäck i norra Värmland. En bil med tre personer i krockade med en älg. En 17-årig passagerare kastades ur bilen och omkom, uppger polisen i Värmland.

De övriga två i bilen chockades och fördes till Torsby sjukhus.

17-åring avled på Gotland

En 17-årig pojke avled efter en singelolycka i Ronehamn på Gotland tidigt i morse. Det är troligt att han körde olycksbilen själv.

– Allt tyder på det. Vi har haft hundförare som har spårat och det finns inga spår som vi har hittat som går ifrån bilen, säger Bernt Broe, vakthavande befäl vid Gotlandspolisen till TT.

Bilen stals i Hemse, ungefär sju, åtta kilometer från olycksplatsen, och kördes i riktning mot Ronehamn. Föraren fick en bredsladd och kom över på andra sidan vägen och sedan har bilen voltat ett antal gånger.

Sedan har han tagit sig ur bilen förmodligen, så han påträffas av folk utanför. Då är han vid liv och fortfarande talbar, säger Broe.

17-åringen avled sedan i ambulansen på väg mot Visby lasarett.

Mopedförare i Hofors

En mopedförare i 50-årsåldern hittades vid sin moped efter länsväg 514 utanför Hofors i natt. Han tros ha kört omkull. Han fördes med ambulans till Gävle sjukhus där han senare avled. Det finns misstanke om rattfylleri, enligt polisen i Gävleborg.

Man i 20-årsåldern körde av vägen

En man i 20-årsåldern omkom när han körde av vägen mellan Frinnaryd och Sundshult söder om Tranås på midsommarafton. Orsaken till olyckan är okänd, men enligt polisen finns det uppgifter om att farten varit hög före kraschen. Mannen var ensam i bilen.

Mellan sju och åtta brukar omkomma

I medeltal brukar totalt mellan sju och åtta personer omkomma i midsommartrafiken varje år och hundratals skadas. Flest olyckor inträffar vanligtvis på torsdagen före midsommarafton och på midsommardagen.

Sent i torsdags kväll skadades fem personer i en krock mellan två bilar i Leksand. Alla fem fördes med ambulans till sjukhus. Den ena bilens förare uppfattade inte att det kom en bil på den korsande vägen. I den andra bilen färdades två personer.

– En person är svårt, men inte livshotande skadad. De övriga fyra har lindriga skador, säger Sven Matsols, länsvakthavande befäl vid polisen i Dalarna, till TT.

Skrivet av: