Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

KG Bergström pressas av Reinfeldt

- 23/06/2009, 12:00 -

Statsministern: "Han verkar inte ha förstått vad vi säger. Det är jobb som gäller."

I en extra Rapportsändning, som avtackning för skjutjärnsjournalisten KG Bergström, fick statsminister Fredrik Reinfeldt ge ett smakprov på sin ungdomliga spextalang. Skämtsamt överväger han att ge arbetsförmedlingen och försäkringskassan i uppdrag att tvinga tillbaka KG Bergström på arbetsmarknaden efter hans avhopp.

– Ja, det måste ses som en rätt allvarlig attack på regeringens politik. Han verkar inte ha förstått vad vi säger - det är jobb som gäller. Och att i så unga år dra sig tillbaka från arbetsansvar är väldigt allvarligt. Jag tror att vi verkligen får sätta delar av arbetsförmedlingens och försäkringskassans personal på att jaga den gode KG in på arbetsmarknaden igen, sa Fredrik Reinfeldt till SVT.

I en över tolv minuter "nyhetssändning" avtackas KG Bergström med guldklipp från hans reporterkarriär, däribland intervjuer med fiskare och mustaschrapporter från Vita huset.

Innan Bergström valde mediebranschen representerade han moderaterna i Kalix kommunfullmäktige 1973-75. Den politiska karriären blev kortvarig och sedan dess har han ständigt blivit påmind om det. Den skojfriske utrikesministern Carl Bildt försöker recensera hans tid i moderaterna:

– Jag vet inte om han lämnade eller kastades ut. Inte vet jag. Kommunalpolitiken i Kalix hade väl sina egna förvecklingar i början på 70-talet. Det var ju då en period, om man då var moderat vilket det sägs, där partiet var nere i storleksordningen 13 procent. Året var 1973, riksmässigt om jag inte missminner mig, vilket innebär att vi var väl i storleksordningen 0,7 procent i relevanta delar av Norrbotten. Det kan ha varit det som gjorde att han lämnade, säger Bildt till SVT.

Se fler profiler recensera KG Bergströms livsverk nedan.

Skrivet av: