Stockholm

Winberg stämplar SVT-reporter

Mats Knutson kallas "Perssons egen lille budbärare" av ex-minister.


Läs mer

SVT-reportern Mats Knutson spekulerade i att Göran Persson (s) skulle sparka förre ministern Margareta Winberg (s) - nu ger hon tillbaka. I sin kommande memoarbok kallar hon Knutson för "Perssons egen lille budbärare". Knutson själv är inte förvånad och bekräftar att han har känt hatet från henne i flera år.

- Det är såhär att Margareta Winberg har länge ogillat mig väldigt, väldigt starkt. Att hon tar chansen att hoppa på mig hade jag nästan förväntat mig i den här boken, säger Mats Knutson, till Politikerbloggen.

I boken "Lärarinna i politikens hårda skola" skriver förre vice statsministern Margareta Winberg, nuvarande styrelseordförande i Svenska Spel, om hur hon blev snuvad på den svenska EU-kommissionärposten 1999:

"Plötsligt uppenbarade sig Mats Knutsson, regeringens eller rättare sagt Perssons egen lilla budbärare i SVT och sa att Persson imorgon förväntades tillkännage namnet på den nya svenska kommissionären och att det namnet var Margot Wallström.”

Knutson har själv inte läst stycket, men ser en logik i det hela:

- En förklaring som jag ser det är bland annat att jag berättade i våra nyhetssändningar att hon skulle få sparken ur regeringen när hon var vice statsminister. Hon dementerade detta oerhört tydligt och ansåg att jag for med osanning, alltså att jag ljög helt enkelt — medan det i själva verket var så att hon fick sparken, säger han till Politikerbloggen.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.