K-G Bergström lämnar SVT i kväll

Veteranen trappar ner.


“Rakt på med K-G Bergström”. Programmet har blivit en ikon bland Sveriges politiska teveprogram. K-G Bergström har satt tonen och byggt upp ett förtroende som möjliggjort ett flertal unika intervjuer. De senaste åren har han bland annat intervjuat Ingvar Kamprad, som nyligen utnämndes till världens femte rikaste man, men också tunga utländska namn som till exempel Desmond Tutu som berättade om den sydafrikanska motståndsrörelsen under apartheidtiden.

Själv kom K-G Bergström till SVT:s Rapport redan 1978. Mellan åren 1982-1985 var han korrespondent i USA och blev senare känd som Sveriges kanske mest välkända politiska reporter.

–Det känns vemodigt men samtidigt befriande att kunna trappa ner efter många tunga men roliga år i ett konkurrensutsatt och stressigt jobb som redaktionssekreterare, utrikeskorrespondent, inrikespolitisk reporter, politisk kommentator och programledare, säger Bergström i ett pressmeddelande.

Men Bergström kommer fortsätta att dyka upp i teverutan. Var tredje vecka dyker han nämligen upp som politisk kommentator i Godmorgon Sverige. Annars är han inte orolig för att bli sysslolös.

–Jag ska spela tennis tre gånger i veckan istället för två som jag gör nu. Och så ska jag återuppta älgjakten som jag missat två år i rad nu på grund av jobb, säger han till DN.

En parodi på K-G Bergström:

K-G Bergström intervjuas av Realtids tevechef Bernt Hermele:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!