Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Beskjutna män friade för eldstrid

- 20/10/2008, 19:15 -

Männen besköts med drygt 30 skott. Åtalades för att de själva öppnat eld. (TT)

Männen i Volvon besköts med drygt 30 skott. Båda skadades, men greps och åtalades för att de själva öppnat eld. Nu frias de av Göteborgs tingsrätt.

Skottlossningen ägde rum i stadsdelen Gårdsten i Göteborg i maj. De två männen i Volvon träffade på fiender i en Toyota. Vilka de senare var, vet polisen ännu inte.

Enligt en 22-årig man som åkte i Volvon var det någon i Toyotan som sköt först. Tingsrätten har inte funnit något som motsäger det. Båda männen i Volvon skadades. En 23-årig man träffades av skott i bägge benen, medan 22-åringen fick glassplitter i ena armen. Bägge åtalades dock senare för mordförsök, eftersom skott avlossats även från Volvon.

Men enligt tingsrätten finns inga bevis för att 23-åringen hanterat den pistol som hittades i Volvon. 22-åringen anses däremot ha avlossat minst sex skott. Rätten accepterar dock mannens förklaring att han gjort det i nödvärn, då han och kamraten var i livsfara.

22-åringen döms däremot till ett års fängelse för andra brott, bland dem utpressning och grovt vapenbrott.

Eldstriden i Gårdsten har utpekats som startskott för ett gängkrig i Göteborg.

Men det kan också ha varit en privat uppgörelse, säger kommissarie Leif Rundberg på polisen i Göteborg till TT.

Skrivet av: