Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Allt fler småbarn surfar

Nyheter | 21/10/2008 10:24

Hälften av alla femåringar har surfat på internet. Och snart har också varannan treåring i den första riktiga internetgenerationen gjort det, enligt forskare.

Inkörsporten för knattarna: Bolibompa. Nästan alla barn från nio år är bekanta med internet, konstaterar forskningsinstitutet World Internet Institute i en rapport. Bland tioåringar är det svårt att hitta barn som inte är användare.

Hälften av dagens 12-15-åringarna började med internet när de var runt nio år. Nu inträder samma brukarnivå vid fem års ålder.

Finns det skäl att tro att användningen kommer att sjunka ytterligare, till hälften av tre- och fyraåringarna?

– Ja, det tror jag, säger Olle Findahl, forskningsledare på World Internet Institute, till TT.

De här barnen kommer att bli den första riktiga internetgenerationen, som faktiskt har vuxit upp med det från början. Internet är en del av deras vardagsmiljö.

Olle Findahl påpekar att förskolebarnen oftast får hjälp av sina föräldrar. Och han tror dock sig veta ett ställe som småbarnen gärna besöker på internet: Bolibompa på Svt:s hemsida. Den verkar vara okej för föräldrarna och det är väl där många små barn börjar.

Skrivet av: