Konstnärinna dömd för mordbrand

Grannarna såg kvinnan kasta in en brinnande fackla.


Under ett dygn i april försökte en känd konstnärinna sätta eld på en gammal väns bostad i centrala Stockholm. I dag dömdes hon för försök till mordbrand.

Det var en den 11 april i år som den 40-åriga kvinnan på kvällen slog sönder en ruta och kastande in en brinnande fackla i ett flerfamiljshus på Tegelviksgatan på Södermalm i Stockholm.

Då några grannar upptäckte henne lämnade hon platsen. Senare samma natt kom hon åter till platsen tände eld på ett föremål med avsikt att kasta in det genom samma fönster.

Åter fick grannarna syn på konstärinnan och kallade på polis som kom till platsen.

Den utsatta var inte hemma vid tillfället då det hände, men ska enligt kammaråklagare Anita Kjellén varit väldigt skakad att få reda på vad som hänt.

Konstnärinnan och offret ska tidigare ha varit vänner. Vad som låg bakom illdådet är dock inte helt säkert.

– Enligt vad hon själv säger mådde hon väldigt psykiskt dåligt och var inne i någon form av psykos när det här hände, säger kammaråklagare Anita Kjellén till Nyheter24.

Kvinnan ska också mellan den 20 mars och till och med den 6 april ha skickat sms och vykort med motbjudande innehåll både till mannen på Tegelviksgatan och ytterligare en annan gammal vän.

I dag dömdes konstnärinnan för försök till mordbrand och ofredande till skyddstillsyn med föreskrifter om den psykiatriska vård som frivården finner lämplig.

Nyheter24 har flera gånger sökt kvinnans advokat för en kommentar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!