Cecilia Stegö Chiló blickar tillbaka på politiken

Reinfeldts jagade exminister Cecilia Stegö Chiló minns mediedrevet 2006.


VISBY. Medieexperten och exministern Cecilia Stegö Chiló följde inte ens sina egna råd när mediedrevet gick som hårdast mot henne. Till slut bidrog de i stor utsträckning till hennes fall som nytillträdd i regeringen Reinfeldt.

– Flera morgnar kom vi inte ut ur vårt hus. Jag kommer aldrig att förneka att skälet till att drevet uppstod var att jag hade begått ett fel som inte var acceptabelt i andras ögon, säger hon till Aftonbladet.

Hon var kulturminister i tio dagar och tvingades att avgå den 16 oktober 2006. En kulturminister som inte betalar tevelicens tappar enormt i trovärdighet när man står för en politik som bygger på att alla andra ska betala.

– När jag blev polisanmäld för att jag inte betalat licensen insåg jag att utredningen skulle ta ett halvår och varje gång något hände i utredningen skulle allt veva igång igen, Cecilia Stegö Chiló till Aftonbladet.

Den kortvariga politiska karriären var kortvarig och hon har återgått till näringslivet som rådgivare till företagsledningar på PR-byrån Springtime. I Almedalen deltar hon i seminarier om mediedrev.

– Det fanns stunder när jag tyckte att det var rätt obehagligt. Det är någon slags medeltida mobbstämning som tränger fram hos vanliga hyggliga svenskar när sånt här händer, säger hon till Aftonbladet.

Stegö Chiló utesluter inte att hon någon gång i framtiden återvänder till politiken.

Skrivet av:

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev