Cecilia Stegö Chiló blickar tillbaka på politiken

Reinfeldts jagade exminister Cecilia Stegö Chiló minns mediedrevet 2006.


VISBY. Medieexperten och exministern Cecilia Stegö Chiló följde inte ens sina egna råd när mediedrevet gick som hårdast mot henne. Till slut bidrog de i stor utsträckning till hennes fall som nytillträdd i regeringen Reinfeldt.

– Flera morgnar kom vi inte ut ur vårt hus. Jag kommer aldrig att förneka att skälet till att drevet uppstod var att jag hade begått ett fel som inte var acceptabelt i andras ögon, säger hon till Aftonbladet.

Hon var kulturminister i tio dagar och tvingades att avgå den 16 oktober 2006. En kulturminister som inte betalar tevelicens tappar enormt i trovärdighet när man står för en politik som bygger på att alla andra ska betala.

– När jag blev polisanmäld för att jag inte betalat licensen insåg jag att utredningen skulle ta ett halvår och varje gång något hände i utredningen skulle allt veva igång igen, Cecilia Stegö Chiló till Aftonbladet.

Den kortvariga politiska karriären var kortvarig och hon har återgått till näringslivet som rådgivare till företagsledningar på PR-byrån Springtime. I Almedalen deltar hon i seminarier om mediedrev.

– Det fanns stunder när jag tyckte att det var rätt obehagligt. Det är någon slags medeltida mobbstämning som tränger fram hos vanliga hyggliga svenskar när sånt här händer, säger hon till Aftonbladet.

Stegö Chiló utesluter inte att hon någon gång i framtiden återvänder till politiken.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

2 timmar sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.