Söndag 4 Dec
Stockholm

Rättegången mot dörrvakten inleds

I dag inleds rättegången mot mannen som misstänks för skotten i Gamla stan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I dag klockan 09:00 inleds rättegången mot den 41-årige dörrvakt som misstänks ha skjutit ner greven och dennes gravida sambo i Gamla stan i centrala Stockholm. Förhandlingarna kommer att hållas i säkerhetssalen vid polishuset på Kungsholmen i Stockholm.

Och säkerheten inför rättegången är hög. Eftersom man misstänker att det finns en anstiftare som lejt skytten får greven och sambon polisskydd i rätten, då man är rädd för att ett nytt attentat ska inträffa.

Händelsen inträffade den 21 april och mirakulöst nog överlevde paret, trots att de träffades av flera skott.

Den 38-årige greven träffades i halsen, huvudet och i ena armen. Hans sambo, som var höggravid, sköts i ansiktet. Skadorna ansågs vara livsfarliga. Dörrvakten ska ha flytt från platsen på en gul moped.

Tidigt i utredningen började man misstänka grevens exfru som beställare av mordet. Kvinnan hade sedan en längre tid tillbaka haft en infekterad vårdnadstvist om deras gemensamma barn, vilket tros ha varit ett motiv till dådet.

Nu har hon dock blivit helt avskriven från fallet och misstänks inte längre för anstiftan för mord. I nuläget finns det därför inget motiv till dådet, eftersom den misstänkte dörrvakten valt att inte prata under stora delar av förundersökningen.

41-åringen har under utredningens gång nekat till brott, trots att man funnit den pistol som användes vid brottet på mannens tomt.

– Den tekniska bevisningen är graverande för min klient, men sedan beror det på hur pusselbitarna ligger och vad det finns för alternativ och hypoteser till det här, säger den åtalades försvarare Peter Lindqvist till DN.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.