Rättegången mot dörrvakten inleds

I dag inleds rättegången mot mannen som misstänks för skotten i Gamla stan.


I dag klockan 09:00 inleds rättegången mot den 41-årige dörrvakt som misstänks ha skjutit ner greven och dennes gravida sambo i Gamla stan i centrala Stockholm. Förhandlingarna kommer att hållas i säkerhetssalen vid polishuset på Kungsholmen i Stockholm.

Och säkerheten inför rättegången är hög. Eftersom man misstänker att det finns en anstiftare som lejt skytten får greven och sambon polisskydd i rätten, då man är rädd för att ett nytt attentat ska inträffa.

Händelsen inträffade den 21 april och mirakulöst nog överlevde paret, trots att de träffades av flera skott.

Den 38-årige greven träffades i halsen, huvudet och i ena armen. Hans sambo, som var höggravid, sköts i ansiktet. Skadorna ansågs vara livsfarliga. Dörrvakten ska ha flytt från platsen på en gul moped.

Tidigt i utredningen började man misstänka grevens exfru som beställare av mordet. Kvinnan hade sedan en längre tid tillbaka haft en infekterad vårdnadstvist om deras gemensamma barn, vilket tros ha varit ett motiv till dådet.

Nu har hon dock blivit helt avskriven från fallet och misstänks inte längre för anstiftan för mord. I nuläget finns det därför inget motiv till dådet, eftersom den misstänkte dörrvakten valt att inte prata under stora delar av förundersökningen.

41-åringen har under utredningens gång nekat till brott, trots att man funnit den pistol som användes vid brottet på mannens tomt.

– Den tekniska bevisningen är graverande för min klient, men sedan beror det på hur pusselbitarna ligger och vad det finns för alternativ och hypoteser till det här, säger den åtalades försvarare Peter Lindqvist till DN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.