Dag Andersson knäckte 50-åringen

Under onsdagens förhör fick 50-åringen plötsligt tillbaka minnet.


Den mordmisstänkte 50-åringen hade i tidigare förhör sagt att han inte mindes var han lagt den mördade Caroline Stenvalls kropp. Och under onsdagen vallades han runt på olika platser i utkanterna av Gällivare. Utan resultat.

Men på eftermiddagen klev Dag Andersson, chef för riksmordkommissionen, in och förhörde 50-åringen. Då brast det för honom och han kunde senare med hjälp utav en karta peka ut den platsen där kroppen låg, skriver Expressen.

Men själv vägrade han att följa med polisen dit.

– Han vill inte se vad han gjort, säger hans advokat Leif Gustafsson, skriver Aftonbladet.

Leif GW Persson tror att bevisningen till slut blev för hård för honom, gissar GW Persson.

– Det är så man arbetar. Jag tror att de har valt den klassiska linjen, att konfrontera honom med uppgifter, som blodet i bilen, och sedan drivit honom framför sig och successivt flyttat fram sina positioner, skriver Expressen.

Dag Andersson lyckades tidigare i år få Anders Eklund att erkänna morden på Engla Juncosa Höglund, 10 år, och Pernilla Hellgren, 31 år.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

Explosion i Trelleborg

1 timme sedan
Någon form av explosion har skett vid en lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg, vilket Sydsvenskan var först att rapportera om.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

2 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

2 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

2 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

3 timmar sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.