Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dykarna söker efter kroppen i dag

- 22/10/2008, 06:46 -

Stort polispådrag vid Skrövån. Polisen tror sig snart hitta Stenvalls kropp.

GÄLLIVARE. Ingen Caroline Stenvall hittades i Skrövån. Polisen tvingades att avbryta sökandet i går, men återupptar det i dag. Dykarna har vadat längs med ån och undersökt botten. Det är ett stort pådrag vid rastplatsen intill byn Mäntyvaara, där den misstänkte mördaren till Carolin Stenvall har en stuga.

Rastplatsen, där polisen befinner sig, sluttar ned mot Skrövån, och det är där likhundarna tidigare har markerat. Under gårdagen var fyra hundförare på plats för att finna spår efter Caroline Stenvall. Även en polishelikopter har sökt i området. Dykarna, som flögs upp från Stockholm under morgondagen, kommer att fortsätta med sökandet på platsen, som uppmäts vara fyra meter djup.

Det har funnits tankar om att ta in särskild expertis för att få 50-åringen att minnas. Men den frågan har bordlagts eftersom den saknas i Norrbotten.

– Han är på något sätt lättad och det skulle vara skönt för alla om kroppen hittades, säger hans försvarare, advokat Leif Gustafsson, till Norrländska Socialdemokraten.

50-åringen har i förhören haft svårt att minnas vad som hände under den beryktade kvällen. Men han uppges vara samarbetsvillig eftersom han har insett att det ser illa ut för honom. I flera timmar pressade polisen honom att försöka peka ut var han dumpade kvarlevorna. 50-åringen valde då att peka ut flera olika platser på en karta.

– Han vet vilket område han varit i, tiden begränsar området. Det rör sig om ett område på fem mils radie. Han kan inte minnas att han grävt ned eller gömt undan kroppen, säger Leif Gustafsson.

Skrivet av: