Fredag 12 Aug
Stockholm

Carolins kropp låg helt öppet

Enligt polisen låg Carolins kropp helt öppet i ett skogsparti bara 100 meter från E10:an.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sökandet efter Carolin Stenvall har pågått i 42 dagar. Efter sex dagars intensiva förhör med 50-åringen har han nu pekat ut platsen där han dumpat Carolin Stenvalls kropp. Kroppen låg enligt uppgifter till Nyhetskanalen helt öppet i närheten av den trafikerade E10:an.

– Hon har bara kastats in, säger en källa till Expressen.

Man konstaterar också att fyndplatsen ligger relativt långt ifrån 50-åringens jaktstuga. Kroppen hittades vid ett skogsparti 78 mil sydost om Gällivare i närheten av Lansjärv i Överkalix kommun. I polisens pressmeddelande stod det att man hittat kroppen "efter utpekande av den häktade mannen under förhör".

I väntan på rättsläkare spärrades området kring fyndplatsen av, Kroppen kommer att analyseras vid Rättsmedicinska enheten i Umeå. 50-åringen har tidigare uppgett att han inte våldfört sig sexuellt på Carolin Stenvall och att hon dog till följd av en olyckshändelse.

– Nu får obduktionen visa vad som hänt med kroppen, säger förhörsledaren Dag Andersson, till Nyhetskanalen.

50-åringen menar att han gjort sig skyldig till dråp och att Carolin avled av en knuff som han utdelat vid rastplatsen när hon kommenterat hans körning med: "Hur kör du, gubbjävel".

Polisen bekräftade under onsdagskvällen att man hade påträffat det som är "kvarlevorna av Caroline Stenvall" och att fyndet gjordes i ett skogsområde söder om Gällivare. Teknikerna har enligt uppgifter till NSD ägnat stor uppmärksamhet mot en intilliggande vedbod vid 50-åringens jaktstuga.

Den häktade 50-åringen hålls kvar i Gällivare till och med fredag, därefter flyttas han till häktet i Luleå. På torsdagen hålls en presskonferens klockan 13.30 i Luleå med anledning av att kroppen hittats.

– Jag kan bekräfta att vi hittat Carolin Stenvall, säger länsvakthavande polisbefäl Yngve Hansson till NSD sent på onsdagskvällen.

Man har funnit gärningsmannen, offrets kropp och förhoppningsvis kommer man få svar på hur och varför Carolin Stenvall bragdes om livet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.