Timbuktu i branddrama på E 6

Turnébussen fattade eld mitt under färd utanför Varberg. Följet kastade sig ut mot vägkanten.


Hiphopartisten Timbuktu, Jason Diakité, och hans turnéfölje kastade sig ut ur sin brinnande turnébuss mitt på E 6 utanför Varberg. Rök och lågor höll på att ta kol på bussen samtidigt som chauffören försökte släcka med två pulversläckare innan räddningstjänsten kunde ta över. Ingen har skadats allvarligt.

– Bussen fick stora skador, bakpartiet har smält och bakrutan har sprängts på grund av värmen, säger Pelle Pettersson, insatsledare på räddningstjänsten Varberg, till Hallands Nyheter.

Efter klockan tio under söndagsförmiddagen började bussen brinna mitt under pågående färd i södergående körfält på E6:an en mil norr om Varberg. Timbuktu och övriga passagerare övergav bussen i all hast och väntade vid vägkanten innan räddningstjänsten kunde begränsa branden i bakre delen av bussen, som är en modern dubbeldäckare.

– Det känns lite sorgligt att bussen som vi levde i och har åkt med i flera år har förstörts. Vi var stammisar i den. Men det fixar sig säkert med en ny, säger musikern Svante Lodén, som reste med bussen, till Sydsvenskan.

Branden startade i motorutrymmet och kunde begränsas tack vare chauffören, som fick beröm från räddningstjänsten för sitt agerande.

I lördags spelade Timbuktu på Stavernfestivalen i Norge och han är för tillfället ute på turné.

– Timbuktu mår bra. Alla mår bra, säger Timbuktus pressansvarige Christoffer Silfverberg, som har varit i kontakt med en person nära turnéledaren, till Kvällsposten.

Timbuktu med följe ska, enligt uppgift, ha åkt till Varberg efter branden, som gjorde så att det blev totalstopp i trafiken i södergående riktning. Klockan 13 bärgades bussen och trafiken släpptes på igen, skriver Hallands Nyheter.

Brandorsaken är ännu inte känd.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!