I Rosengård dominerar drogbrott

Sedan polisen startade sina särskilda insatser grips flest för narkotikabrott.


MALMÖ. Sedan polisen startade sin särskilda insats mot Rosengård har ett 60-tal personer gripits. Majoriteten av dessa är misstänkta för narkotikabrott. Men även andra brott som rån, misshandel och försök till mordbrand förekommer bland brottsmisstankarna.

Vid insatserna har närpolisen vid ett flertal tillfällen hittat större partier cannabis, vissa gånger har runt ett kilo av drogen påträffats.

– Det är högst otillfredsställande att så många ungdomar håller på med narkotika, främst cannabis men också heroin förekommer, narkotikan är ett stort problem här i området. kommissarie Börje Aronsson, till Drugnews.

Närpolichef Aronsson har inte gett upp hoppet men tillstår att utvecklingen är bekymmersam.

– Jag vill absolut inte säga att situationen är hopplös, däremot är det mycket arbetsamt och det är inget att sticka under stol med. Vi kommer fortsätta ha en hög polisinsats här under överskådlig framtid, jag är mycket bekymrad över utvecklingen med att många ungdomar går in i olika gäng och börjar syssla med kriminalitet och narkotika, säger närpolischefen i en kommentar till nyhetssajten.

Amerikanskt nyhetsinslag om Rosengård:

Skrivet av:

Senaste nytt

Hizbollah avfyrar raketer efter Israelattack

Polisen i Åre rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på E14 mellan Strand och Uppland.", skriver polisen på sin hemsida.

Här dansar Gunilla Persson med epa-killar i Norrköping: "Vilken fest"

1 timme sedan
Gunilla Persson, 65, är aktuell med Melodifestivalen. I dagarna åkte hon igenom sin födelsestad Norrköping. Nu sprids en video på henne när hon dansar med epa-killar på en parkeringsplats utanför Max.

Regeringen föreslår nya avlyssningslagar

1 timme sedan
Regeringen har beslutat om en lagrådsremiss för att ge polisen fler så kallade preventiva tvångsmedel, som bland annat buggning, redan i sommar.

Ambulanspersonal i Gaza: Behöver år av terapi

1 timme sedan
Barn sprängs ihjäl och kollegerna dör i bombregnet. Med livet som insats försöker ambulanssjukvårdare försöker rädda liv i krigshärjade Gaza. Det här kriget har varit ett av de tuffaste, säger en sjukvårdare i en dokumentär från arabiska BBC.

Källor: Iran förser Ryssland med robotar

2 timmar sedan
Iran har försett Ryssland med flera hundra ballistiska robotar, skriver Reuters på sin sajt.