Sd kräver utegångsförbud i förorterna

Jimmie Åkesson efterlyser utegångsförbud för minderåriga under kvällstid i oroliga förorter.


Sverigedemokraterna vill se kraftigare åtgärder mot våldsamheterna i förorterna. Partiledaren Jimmie Åkesson menar att problemen i områden som Biskopsgården, Rosengård och Gottsunda snarare är invandringsrelaterade än klassrelaterade.

I en debattartikel på SVT Debatt skriver Åkesson:

"De problem vi nu ser bottnar i alienation. En alienation som främst är kopplad till omotiverad och kontraproduktiv offermentalitet, invandrarskapet som sådant med de språkliga- och utbildningsrelaterade komplikationer som detta medför, kulturella skillnader i konflikthantering och framförallt splittrade och/eller motsatta nationella identiteter som förstärks av den mångkulturella samhällsordningen och frånvaron av en assimileringspolitik.

På kort sikt måste lag och ordning till varje pris återställas i de drabbade förorterna och extraordinära åtgärder till stöd för polisens arbete, såsom till exempel begränsade utegångsförbud för minderåriga under kvällstid, bör övervägas för att kunna uppnå detta."

Han anklagar alliansregeringen och oppositionspartierna i riksdagen för att vägra erkänna att problemen i förorterna är invandringsrelaterade och att de är oförmögna att vidta några andra åtgärder än att "belöna" dem med mer pengar.

Gudrun Schyman är mycket kritisk till sd-ledarens utspel. Sd förstärker segregationen, säger Gudrun Schyman till Nyheter24. Läs mer här.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Är du sugen på nytt jobb? Nyheter24 listar sex yrken där chansen till jobb är mycket stor och månadslönen är över 40 000 kronor.

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

"Resultat efter två trafikkontroller.", skriver polisen på sin hemsida.

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Resultat efter trafikkontroll på Burträskvägen, Tjärn.", skriver polisen på sin hemsida.