Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sd kräver utegångsförbud i förorterna

Nyheter | 08/09/2009 11:21

Jimmie Åkesson efterlyser utegångsförbud för minderåriga under kvällstid i oroliga förorter.

Sverigedemokraterna vill se kraftigare åtgärder mot våldsamheterna i förorterna. Partiledaren Jimmie Åkesson menar att problemen i områden som Biskopsgården, Rosengård och Gottsunda snarare är invandringsrelaterade än klassrelaterade.

I en debattartikel på SVT Debatt skriver Åkesson:

"De problem vi nu ser bottnar i alienation. En alienation som främst är kopplad till omotiverad och kontraproduktiv offermentalitet, invandrarskapet som sådant med de språkliga- och utbildningsrelaterade komplikationer som detta medför, kulturella skillnader i konflikthantering och framförallt splittrade och/eller motsatta nationella identiteter som förstärks av den mångkulturella samhällsordningen och frånvaron av en assimileringspolitik.

På kort sikt måste lag och ordning till varje pris återställas i de drabbade förorterna och extraordinära åtgärder till stöd för polisens arbete, såsom till exempel begränsade utegångsförbud för minderåriga under kvällstid, bör övervägas för att kunna uppnå detta."

Han anklagar alliansregeringen och oppositionspartierna i riksdagen för att vägra erkänna att problemen i förorterna är invandringsrelaterade och att de är oförmögna att vidta några andra åtgärder än att "belöna" dem med mer pengar.

Gudrun Schyman är mycket kritisk till sd-ledarens utspel. Sd förstärker segregationen, säger Gudrun Schyman till Nyheter24. Läs mer här.

Skrivet av: