Nu talar landshövdingen ut

"Vi gör inte skillnad på folk och folk"


Efter bygglovsskandalen på Gotland, där landshövding Marianne Samuelsson blev inspelad under ett samtal när hon tydligt uttryckte att storföretagaren Max Hansson borde särbehandlas på grund av sin position, har Samuelsson hållit sig undan.

Men nu talar hon ut om händelsen och står fortfarande bakom sitt beslut.

– Jag anser att det är en jordbruksfastighet. En sådan har möjligheter att vidta åtgärder utan beslut från länsstyrelsen, säger Samuelsson till Aftonbladet.

Många frågar sig vad tennisbanan, golfbanan, lusthuset och fritidshuset som också klubbades igenom hade med jordbruk att göra och regeringen överväger nu att sparka landshövdingen.

– Vi gör inte skillnad på folk och folk. Men man kan välja sin strategi ibland om man vill ha resultat. Hela diskussionen rörde ju sig kring hur vi skulle få mer arbetstillfällen till Gotland. Och då är ju arbetsgivare viktiga, fortsätter Samuelsson förklara för Aftonbladet.

– Den stora diskussionen var hur vi skulle arbeta med den ekonomiska krisen. Jag var rätt irriterad, och det hörs också på bandet, för jag ville prioritera annorlunda, säger Samuelsson till Aftonbladet.

Mats Odell (kd), kommunminister, ska snart ha ett möte med landshövdingen om hennes framtid.

Marianne Samuelsson var språkrör för miljöpartiet 1992 till 1999.

LYSSNA PÅ LJUDUPPTAGNINGEN HÄR.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!