Landshövding: Bättre lagar för företagare

"Vi kan inte bara ha människor som vandrar på stranden, det kan man ju inte överleva på."


Gotlands landshövding, Marianne Samuelsson, gör allt för att behålla och dra till sig mäktiga företagare till ön. Att alla ska behandlas lika inför lagen håller Samuelsson inte med om.

Redan i mars i år lät hon musikern och tidigare Abbamedlemmen Björn Ulvaeus bygga sin studio och bostad i naturreservatet på ön Furillen öster om Gotland. Hon gjorde därmed ett undantag från strandskyddsbestämmelserna.

Nu visar det sig att detta inte på något vis var en separat händelse. På en hemlig bandupptagning, som Radio Gotland tagit del av, avslöjar Samuelsson varför hon tycker att mäktiga företagare har rätt att behandlas annorlunda.

Innan mötet, där hon spelades in, hade Samuelsson gått emot sina experter och godkänt att företagaren Max Hansson tiofaldigat sin privata tomt inom strandskydd och byggt bland annat tennisbana, golfgreen, lusthus och inhägnader, skriver SR.

På bandet avslöjar Samuelsson sina motiv.

–Jag tror inte att länsstyrelsen i Västra Götaland skulle bråka särskilt mycket om Volvochefen vill göra åtgärder i närheten av en strand.

–Alltså vi får ju inte tappa näringsmöjligheter. Vi får inte tappa det som är väldigt angeläget för att Gotland ska ha arbetstillfällen. Vi kan inte bara ha människor som vandrar på stranden, det kan man ju inte överleva på.

LYSSNA PÅ LJUDUPPTAGNINGEN HÄR.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!