I dag häktas 18-åringen för mordförsök

- 07/08/2009, 12:31 -

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mordförsöket på den åttaåriga flickan.

TROLLHÄTTAN. Den 18-åriga man som gripits för att ha försökt kväva en flicka till döds häktades klockan tio på morgonen i dag i Vänersborgs tingsrätt.

Det var den 12 juli som den åttaåriga flickan lekte på Skogshöjden i Trollhättan och plötsligt kom bort från sina syskon och vänner. Flickan återvände till platsen en och en halv timme senare, skadad och med flera saknade klädesplagg.

Mannen greps tidigare i veckan för brottet och han är på sannolika skäl misstänkt för mordförsöket.

Bakom åklagarens beslut att inleda häktningsförhandlingarna står bland annat DNA-fynd från 18-åringen på flickans klänning.

Mannen nekar till alla anklagelser men står utan alibi då han inte minns vad han gjorde den dagen.

– Han förnekar det hela rakt av. Målsägande har han aldrig träffat, säger 18-åringens försvarsadvokat Tommy Nilsson, till Göteborgs-Tidningen.

Mannen har tidigare dömts för narkotikabrott, stöld, grovt rattfylleri och har vid flera tillfällen gripits av polis då han varit kraftigt berusad. De senaste åren har 18-åringen haft låg närvaro i skolan och i februari dömdes han till ungdomsfängelse. Nu kan mannen stå inför flera års fängelse.

– Han förstår det inte. Han verkar vara en ytterst normal, trött, 18-åring, säger Tommy Nilsson till Göteborgs-Tidningen.

Skrivet av: