Anställd misstänkt för poststölder

En anställd på Postens terminal i Alvesta misstänks ha stulit värdeförsändelser.


En anställd på Postens terminal i Alvesta misstänks ha stulit massor av värdeförsändelser. I hans hem hittades ett tusental brev som öppnats och länsats på bland annat kontanter och presentkort.

Den 25-årige mannen greps i torsdags på arbetet av Postens egen säkerhetsavdelning, som sedan överlämnade honom till polisen. Man kunde då konstatera, att han stulit ett 40-tal brev under det pågående arbetspasset. Vid husrannsakan i hans bostad hittades ytterligare stora mängder brev som han misstänks ha öppnat och tömt.

Något värde av det stulna kan ännu inte uppskattas, men polisen talar om "betydande belopp".

Bakgrunden till ingripandet var att ledningen för postterminalen i flera månader sett tecken på att försändelser försvunnit. Säkerhetstjänsten larmades och ganska snart riktades misstankar mot 25-åringen, som varit anställd på terminalen i flera år.

Mannen är anhållen och begärd häktad som misstänkt för grov stöld och brytande av post- och telehemlighet, skriver polisen i Kronobergs län i ett pressmeddelande. Enligt pressmeddelandet har han erkänt brott.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Person skjuten under jakt

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

1 timme sedan
45 personer har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, enligt landets transportdepartement. Av bussens 46 passagerare överlevde bara en åttaårig flicka.