28-åring våldtog - mamman sov i samma rum

Nu döms Örebromannen till sex och ett halvt års fängelse för våldtäkterna.


En man i Örebro dömdes till sex och ett halvt års fängelse för att ha våldtagit fyra kvinnor vid sex olika tillfällen.

Enligt anklagelserna ska mannen ha drogat och våldtagit kvinnorna i sin lägenhet i Örebro och enligt en av kvinnorna så låg 28-åringens mamma och sov på en soffa i samma rum under våldtäkten. Flera av kvinnorna har vittnat om blödningar i analen och kraftiga smärtor i underlivet.

En av kvinnorna hade läkemedlet Tramadol i kroppen efter våldtäkten; ett morfinliknande substitut. Mannen drogade troligen alla sina offer med medicinen.

Mannen dömdes till sex år och sex månaders fängelse i tingsrätten men tänker överklaga domen. 28-åringen förnekar brott förutom i ett av fallen då våldtäkten filmats. Gällande de andra kvinnorna påstod mannen att de var med på samlaget, rapporterar Nerikes Allehanda.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

Årets nya Ikea-möbler för gamers, som du måste blåsa upp själv

Ikea lanserar en möbelkollektion för dataspelare, som ska vara lättare att plocka fram och städa undan – för en gamingcommunity som vuxit upp.

Riksrätt i senaten för Bidens minister

Har USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet "medvetet och systematiskt" underlåtit att hålla gränsen mot Mexiko säker? Republikanerna i representanthuset anser det och skickar därför ett riksrättsåtal till senaten. Men där väntas processen mot Alejandro Mayorkas avslutas illa kvickt.

L: Inför maxtak i skolan

Liberalerna vill införa ett maxtak för klasstorlekar i skolan. Det ska inte vara ett lotteri i skolan som man möts av alltför ofta i dag, säger partiledaren Johan Pehrson.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

Här går 100 företag i konkurs – varje vecka

I Stockholm har över 1 100 företag gått i konkurs under de första tolv veckorna 2024. Det är lika mycket som hela resten av landet sammanlagt, visar färska siffror från Tillväxtanalys. – Lågkonjunkturen slår undan fötterna för allt fler företag, säger Stockholms Handelskammares ekonom.