Uppsalapappan dömd till två års fängelse

Mannen höll familjen inlåst i hemmet under flera års tid.


UPPSALA. I dag dömdes den tortyranklagade pappan i Uppsala till två års fängelse. Den 68-årige mannen greps i juni efter larm om bråk i hemmet. Hustrun och barnen hade då blivit utelåsta från familjens bostad.

Snart uppdagades en hemsk historia om hur mannen hållit sin familj inspärrad i en lägenhet under flera års tid. Enligt åtalet ska mannen, mellan hösten 2003 och våren 2004, låst in hela familjen. Han åtalades för flera fall av misshandel och hot mot både hustrun och barnen. Samtliga åtalspunkter är olaga frihetsberövande, grov kvinnofridskränkning, misshandel och olaga hot.

Mannen ska ha förbjudit barnen att gå till skolan och leka med andra. I polisförhör har de berättat skräckhistorier från livet i fångenskapen. De blev tvingade att krypa på alla fyra och fick äta den mat som hade slängts i soporna. Om de var olydiga hällde fadern peppar i deras munnar och tvingade de att duscha iskallt.

Pappan förnekade att han gjort sig skyldig till brott och påstod i stället att det var frun som höll barnen gömda i hemmet. Han fick medhåll av yngsta dottern, i syskonskaran om fyra, som hävdade att mamman och syskonen ljuger. Det skriver i dag.

Nu har försvaret fram till 4 september på sig att överklaga domen, skriver i dag Upsala Nya Tidning.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!