Brandbilen krockade vid utryckning

Volvon släpade efter.


Brandbilen åkte ut för att släcka en bilbrand men krockade på vägen. Kvinnan som var ägare till bilen fick föras till sjukhus efter att ha klämts fast mellan brandbilen och vägräcket.

– Bilen kläms fast när vi ska ta svängen över till andra körfältet, säger Mats Karlsson, insatschef vid räddningstjänsten.

En personbil började brinna på E6:an, på södergående riktning vid Angeredsbron i Göteborg. Larmet om branden kom in strax innan tre på eftermiddagen idag. Sju minuter senare har brandbilen krockat.

Brandbilen som ska släcka elden kommer i norrgående riktning från Angered.

– Istället för att behöva köra hela vägen mot Kungälv för att nå bilen som brinner, så ska vår brandbil ta och svänga över till den andra körfältet via en av flera öppningar som finns i vägräcket för just den här typen av manöver, säger Mats Karlsson, insatschef vid räddningstjänst Storgöteborg.

Det är då olyckan inträffar. Men när brandbilen svänger så kör de in i en Volvo som ligger i vänsterfilen.

– På något sätt har Volvon brutit sig loss och kört upp bredvid brandbilen. Och fastnar mellan vår bil och vägräcket när brandbilen svänger. Volvon kläms fast och båda bilarna blir stående, säger Mats Karlsson.

Båda fordonen bärgas från platsen och olyckan ska nu utredas. Istället fick en annan brandbil åka ut och släcka elden. Den klarade sig fram utan några olyckor på vägen, skriver Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hotade sajt – döms för knarkbrott

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Senaten i USA:s kongress röstar ja, efter representanthusets ja i helgen, till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på det sedan i höstas för att stå emot Ryssland.

Rysk robotattack mot Charkiv

Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.