Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dyr sjukvård på Karolinska

- 29/10/2008, 07:30 -

Barnsjukvården på Karolinska är upp till tre gånger så dyr som på Sachsska barnsjukhuset i Södersjukhuset.

Barnsjukvården på Karolinska universitetssjukhuset i Solna är upp till tre gånger så dyr som på Sachsska barnsjukhuset i Södersjukhuset i Stockholm. Någonstans där emellan hamnar vården av sjuka barn på universitetssjukhuset i Lund.

En utredning av ett konsultföretag visar att till exempel behandling av en patient med epilepsi kostar 21 127 kronor för Karolinskas barnsjukvård på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna och Barnens sjukhus i Huddinge, skriver Svenska Dagbladet. På Sachsska kostar den 9 182 kronor och i Lund 16 432.

Att Karolinska är ett högspecialiserat utbildnings- och forskningssjukhus anses inte vara hela förklaringen till de stora skillnaderna.

Nu har politikerna i Stockholmslandstinget begärt revision av Karolinskas och Sachsskas barnsjukvård. Revisionen är ännu hemlig och känslig och ingen politiker vill uttala sig om den.

Den färdiga rapporten och förslagen till förändringar kommer i mitten av december.

Skrivet av: