Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dyr sjukvård på Karolinska

Nyheter | 29/10/2008 07:30

Barnsjukvården på Karolinska är upp till tre gånger så dyr som på Sachsska barnsjukhuset i Södersjukhuset.

Barnsjukvården på Karolinska universitetssjukhuset i Solna är upp till tre gånger så dyr som på Sachsska barnsjukhuset i Södersjukhuset i Stockholm. Någonstans där emellan hamnar vården av sjuka barn på universitetssjukhuset i Lund.

En utredning av ett konsultföretag visar att till exempel behandling av en patient med epilepsi kostar 21 127 kronor för Karolinskas barnsjukvård på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna och Barnens sjukhus i Huddinge, skriver Svenska Dagbladet. På Sachsska kostar den 9 182 kronor och i Lund 16 432.

Att Karolinska är ett högspecialiserat utbildnings- och forskningssjukhus anses inte vara hela förklaringen till de stora skillnaderna.

Nu har politikerna i Stockholmslandstinget begärt revision av Karolinskas och Sachsskas barnsjukvård. Revisionen är ännu hemlig och känslig och ingen politiker vill uttala sig om den.

Den färdiga rapporten och förslagen till förändringar kommer i mitten av december.

Skrivet av: